KUCHARZ
-pobieranie surowców i półproduktów kulinarnych;
-zabezpieczanie przed zepsuciem surowców, półproduktów i wyrobów gotowych;
-ocena surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi;
-obróbka wstępna surowców (ręczna, mechaniczna, termiczna);
-gastronomiczny rozbiór mięsa, owoców morza;
-wykonywanie różnymi technikami i metodami - zgodnie z normami surowcowymi - różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mąki w tym pizzy i makaronów oraz mięsa, drobiu, ryb, owoców morza
-posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń;
-wykańczanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych; sporządzanie potraw kuchni śródziemnomorskiej, z naciskiem na kuchnię włoską (tj. dania typu pizza, makarony)
-przygotowanie potraw na przyjęcia okolicznościowe;
-utrzymywanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy;
-przestrzeganie przepisów bhp i ppoż obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowego
Praca na dwie zmiany 10-18, 12-20 również w dni wolne. Inne wymaganiaDoświadczenie min. 1 rok, brak wymagań dot. poziomu wykształcenia
wymagania inne:
-umiejętność oceny jakości produktów,
-zmysł smaku i węchu, zmysł estetyczny
-znajomość różnych technik przygotowania posiłków
-umiejętność opracowywania własnych receptur
-podzielność uwagi
-dobra organizacja pracy
-umiejętność pracy w zespole
-umiejętność pracy pod presją czasuRodzaj zatrudnieniaUmowa o pracę na czas określonySystem wynagradzaniaCzasowy ze stawką miesięcznąZmianowoscdwie zmianyWyksztalceniabrak lub niepełne podstawowe