Kucharz/Kucharka
Kucharz/Kucharka
Dla naszego Klienta, holenderskiej restauracji, która jest od 50 lat marką powszechnie znaną wielu pokoleniom jako najlepsze miejsce na pyszny lunch, romantyczną kolację lub przyjemne zakończenie dnia w najbardziej tętniącym życiem mieście w zachodnim Zeeuws-Vlaanderen, poszukujemy Kandydatów/Kandydatek na stanowisko kucharz/kucharka
Lokalizacja – Sluis, Holandia
Oferujemy:
• 3000 - 4000 euro brutto/miesiąc
• Min. 40 h/tydzień
• Od 165 do 190 h/miesiąc
• Praca w godzinach 9:00-19:00 / 5 dni w tygodniu
• Holenderska umowa o pracę
• Jeden darmowy, ciepły posiłek w ciągu dnia oraz drugi, w specjalnej cenie dla pracowników
• Zakwaterowanie jest zapewnione przez Klienta tuż obok miejsca pracy - cena 15 euro dziennie; w postaci pokoi dwuosobowych i rodzinnych
• Dotarcie do pracy nie wymaga transportu, możliwość dojścia piechotą
Zadania:
• Czyszczenie środowiska pracy i wyposażenia kuchni oraz identyfikacja osobliwości/awarii
• Utylizacja odpadów
• Pomoc w przyjmowaniu i przechowywaniu dostarczonych towarów
• Wykonywanie czynności przygotowawczych, takich jak mycie, krojenie, (wstępne) gotowanie, mieszanie itp. ;
• Ocena jakości (świeżość, trwałość itp. ) produktów/składników, które mają zostać użyte
• Przygotowanie środków (pomocniczych)
• Jednoczesne przygotowywanie naczyń i/lub części naczyń odpowiednio do przepisów lub instrukcji kucharza
• Przeprowadzanie tymczasowych kontroli jakości (wypieczenia, smaku, koloru, płynności itp. ) i dokonywanie dostosowań/dodatków, jeśli to konieczne
• Przygotowanie potraw do podania (przygotowanie talerzy/dekorowanie)
• Sprawdzenie dań pod kątem zgodności z wymogami prezentacji (przed podaniem)
• Przekazywanie gotowych dań
• Monitorowanie i rozliczanie zużytych ilości składników i półproduktów
• Zgłaszanie propozycji dostosowania menu/menu, przepisów, dodatków itp.
• Opracowywanie propozycji w przepisach i instrukcjach przygotowania itp.
Wymagania:
• Dobra znajomość języka angielskiego – wymóg konieczny
• Doświadczenie w zawodzie
• Udokumentowana znajomość podstawowych technik gotowania
• Znajomość produktów/składników i (składu) menu
• Skrupulatność
• Odporność na stres
• CV w j. angielskim
Prosimy o przesłanie CV z dopiskiem – kucharz na adres – rekrutacje. zagraniczne@ewl.com.pl