SPRZEDAWCA W BRANŻY SPOŻYWCZEJ
I zmiana od 6. 00 - 14. 00
II zmiana od 12. 00 - 20. 00
sobota: od 6. 00 - 14. 00
Sprzedawca w branży spożywczej zajmuje się sprzedażą produktów spożywczych w punktach sprzedaży detalicznej i hurtowej.
Sprzedawca w branży spożywczej jest zawodem o charakterze handlowym. Dokonuje sprzedaży artykułów spożywczych klientom za określoną cenę. Odbywa się to w sposób bezpośredni, przy zastosowaniu tradycyjnej formy sprzedaży, lub pośrednio, przy zastosowaniu samoobsługowej formy sprzedaży.
przyjmowanie dostaw artykułów spożywczych do punktu sprzedaży;
przygotowywanie artykułów spożywczych do sprzedaży, ich eksponowanie i oznaczanie;
składowanie towarów w punkcie sprzedaży z zapewnieniem odpowiednich warunków przechowywania;
kontrolowanie jakości artykułów spożywczych przeznaczonych do sprzedaży;
obsługiwanie klientów zgodnie ze standardami zapewniającymi jakość;
zawieranie transakcji sprzedaży i wydawanie dokumentów z nią związanych;
dokonywanie rozliczeń finansowych po zakończonej pracy łącznie z zabezpieczaniem utargów;
organizowanie stanowiska pracy zgodnie z zasadami i przepisami BHP, ochrony ppoż. , ergonomii, ochrony środowiska i systemu HACCP. Inne wymaganiamile widziane doświadczenieRodzaj zatrudnieniaUmowa o pracę na czas określonySystem wynagradzaniaCzasowy ze stawką miesięcznąZmianowoscdwie zmiany